“La guerra és una derrota: tota guerra es una derrota! Preguem per la pau a Israel i Palestina!”

Després de la pregària mariana d’aquest segon diumenge d’octubre, el papa Francesc va expressar el seu dolor amb què segueix el que està passant a Israel, on, diu, “la violència ha esclatat encara més feroçment, i ha causat centenars de morts i ferits”.

“Expresso la meva proximitat a les famílies de les víctimes, prego per elles i per tots els que estan vivint hores de terror i angoixa. Que els atacs i les armes s’aturin, si us plau!, i ens adonem que el terrorisme i la guerra no condueixen a cap solució, sinó tan sols a la mort i al sofriment de tants innocents.”

Després de l’Àngelus, el Pontífex va recordar també que aquest mes d’octubre està dedicat no només a les missions, sinó també al rés del Rosari. Precisament a Maria ens demana que ens adrecem, sense cessar: “No ens cansem d’invocar, per intercessió de Maria, el do de la pau sobre els nombrosos països del món marcats per guerres i conflictes; i continuem recordant l’estimada Ucraïna, que cada dia pateix tant, tan martiritzada.”

Els pelegrins que es troben aquests dies a Terra Santa experimenten tota l’aprensió d’aquesta escalada de violència. Un rector del Veneto, el pare Mirko Dalla Torre, es troba a la regió juntament amb trenta-cinc fidels de la comunitat de Sernaglia della Battaglia (Treviso). “Aquí hi ha certa confusió, sentim les sirenes i vam veure els coets i el foc antiaeri. No ha estat agradable. Ara estem a l’hotel. Estem tots bé”, és el seu testimoni des de Jerusalem, recollit pel web de L’Azione, el setmanari de la diòcesis de Vittorio Veneto.

“Tot i així, vam poder visitar el Sant Sepulcre. Vam estar al mur de les Lamentacions i ens van enviar dues vegades a un túnel perquè Hamàs estava atacant Jerusalem. Existia la possibilitat que es llencessin míssils sobre el temple. Vam sentir trets i llavors el guia ens va fer sortir perquè era massa perillós quedar-s’hi. No es pot visitar l’esplanada del Temple. Al Temple hi havia un gran grup de joves que corejaven contra Hamàs.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!