Francesc demana pregàries pel seu viatge a Turquia

El papa Francesc ha demanat pregàries pel viatge que farà a Turquia, del divendres 28 de novembre al diumenge 30, i ha manifestat el desig que aquesta visita apostòlica fomenti la pau i el diàleg entre les religions. Segons el Pontífex, aquesta visita ha de servir perquè “doni fruits de pau, diàleg sincer entre les religions i concòrdia en la nació turca”.

Francesc viatjarà a Turquia i visitarà la capital Ankara i Istanbul. Al llarg de les jornades, mantindrà trobades civils i religioses, entre elles les ecumèniques, amb representants de cristians, musulmans i jueus a Turquia, un país que està en una zona complicada perquè està molt a prop de l’Iraq i Síria, on hi ha una forta persecució religiosa per part dels terroristes de l’Estat Islàmic.

El Vaticà ha destacat que amb aquesta visita també es vol donar importància a “continuar el diàleg interreligiós i visitar tant la petita comunitat catòlica com la seu del patriarcat ecumènic”. El portaveu vaticà, el P. Federico Lombardi, ha recordat l'”amistat fraterna” del Papa i del patriarca Bartomeu I, amb qui es reunirà a Istanbul. Quan arribi al país, serà rebut pel president Recep Tayyip Erdogan, a Ankara, on hi ha prevista una reunió amb l’autoritat turca per a Afers Religiosos.

L’endemà, viatjarà a Istanbul, on visitarà la basílica de Santa Sofia i la mesquita Blava, lloc on serà rebut per les autoritats musulmanes. El diumenge estarà marcat per trobades religioses amb el patriarca ortodox i amb el gran rabí de Turquia. Després de la celebració litúrgica de Sant Andreu, el Papa i el patriarca sortiran del palau patriarcal i des del balcó tots dos donaran la benedicció a tots els presents. A més, faran una declaració conjunta.

El portaveu vaticà ha dit que, de moment, no hi ha previstes trobades amb representants de la comunitat kurda, tot i que no es decarta. El moment podria ser una trobada amb joves estudiants d’Istanbul, on hi haurà representants catòlics i d’altres confessions.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!