El papa Francesc ha fet una crida a la pregària “perquè s’aturin els actes de violència al Perú”, després del res de l’Àngelus d’aquest diumenge.

El Pontífex ha recordat que “la violència extingeix l’esperança de trobar una solució justa als problemes”, alhora que ha animat les parts implicades a “prendre la via del diàleg entre germans d’una mateixa nació, amb ple respecte dels drets humans i de l’Estat del dret”.

També ha ressonat el seu clam amb força: “M’uneixo als bisbes peruans per dir: ‘No a la violència, vingui d’on vingui! No més morts!’.”

El Papa no ha oblidat Birmània, on l’església de Nostra Senyora de l’Assumpció, al poble de Chan Thar, un dels llocs més antics i importants del país, va ser incendiada i destruïda.

PAPA FRANCESC

“Estic a prop de la població civil indefensa, que a moltes ciutats està sotmesa a proves dures. Que Déu vulgui que aquest conflicte acabi aviat i s’obri un temps nou de perdó, amor i pau”

Ucraïna ha ocupat, un cop més, el record de Francesc i ha convidat a no oblidar “invocar la pau per Ucraïna: que el Senyor conforti i sostingui aquest poble que tant pateix! Pateix molt!”.

D’altra banda, el Pontífex s’ha mostrat esperançat pels senyals positius que arriben des del Camerun i que apunten cap a la resolució del conflicte en les regions anglòfones. Per això, ha animat les parts de l’acord “a perseverar en el camí del diàleg i entesa mútua, perquè només en l’encontre es pot planificar el futur”.

Finalment, Francesc ha enviat els desitjos de bon any a tots aquells que a l’Extrem Orient i a diferents parts del món celebren l’Any Nou Lunar i ha expressat la seva proximitat espiritual “a tots els que travessen moments difícils causats per la pandèmia del coronavirus, amb l’esperança que les dificultats actuals se superin aviat”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!