Aquest diumenge 13 de novembre l’Església celebra la Jornada  Mundial dels Pobres que enguany té com a lema “Jesucrist es va fer pobre per vosaltres”.

En aquesta sisena edició, el Papa fa una crida a la solidaritat enmig d’un món ferit per la violència i la guerra. Davant de milions de refugiats, Francesc demana “compartir el poc que tenim amb qui no té res, perquè ningú no pateixi”.

El patrimoni de seguretat i estabilitat assolit per alguns països gràcies a la iniciativa privada i a lleis que han permès el creixement econòmic pot ara “ser compartit amb aquells que s’han vist obligats a abandonar casa seva i el seu país per salvar-se i sobreviure”.

PAPA FRANCESC

“Com a membres de la societat civil, mantinguem viva la crida als valors de llibertat, responsabilitat, fraternitat i solidaritat”

El Papa subratlla que la caritat “no és una obligació, sinó un signe d’amor” i que la generositat vers els pobres té una gran motivació en “l’elecció del Fill de Déu que va voler fer-se pobre Ell mateix”.

La pandèmia i la guerra ensenyen que no som al món per sobreviure, comenta el Pontífex, sinó perquè a tothom se li permeti una vida digna i feliç. I el missatge de Jesús mostra el camí i fa descobrir que hi ha una pobres que humilia i que mata, i una altra, la seva, que allibera i dona felicitat.

PAPA FRANCESC

“No és l’activisme el que salva, sinó l’atenció sincera i generosa que permet apropar-se a un pobre com un germà que para la mà perquè jo em desperti de la letargia en la qual he caigut”

Aquest diumenge el papa Francesc celebrarà una missa amb motiu de la VI Jornada Mundial dels Pobres a la plaça de Sant Pere del Vaticà, en la qual participaran centenars de pobres.

Després dinarà amb ells a l’aula Pau VI del Vaticà. Segons l’oficina de premsa vaticana està previst que unes 1.300 persones indigents participin de l’àpat amb Francesc.

D’altra banda, la Conferència Episcopal Espanyola i Càritas sumen esforços per mobilitzar les comunitats cristianes i tota la societat en aquesta jornada convocada pel Papa i ofereixen diferents materials disponibles AQUÍ.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!