El Papa demana "que es respecti la llibertat de consciència"

El Pontífex ha demanat aquest matí als 400 membres de Càritas internacional, reunits des d’avui i fins dimarts vinent en assemblea a Roma, que “tornin a la font, que és l’amor de Déu”.

El Sant Pare ha agraït el compromís de la institució i ha demanat als seus representants que visquin la diversitat com una riquesa i la pluralitat, com un recurs.

També ha recordat Pius XII, del qual ha elogiat “l’esperit profètic davant les devastacions de la Segona Guerra Mundial, que van fer que es pronunciés a favor de la institució d’un organisme que sostingués, coordinés i incrementés la col·laboració entre les ja nombroses organitzacions caritatives per les quals l’Església universal anunciava i testimoniava, amb gestos i paraules, l’amor de Déu i la predilecció de Crist pels pobres, els últims i els descartats”. 

El Bisbe de Roma també ha explicat que “sant Joan Pau II va voler evidenciar el gran vincle que, des dels inicis, va unir Caritas internacional amb els Pastors de l’Església i, en particular, amb el Successor de Pere, que presideix la caritat universal”.

Finalment el Papa ha demanat unitat als assemblearis de Càritas internacional, recentment intervinguda per irregularitats en el funcionament intern.

Els ha demanat que “competeixin en el desig d’estimar-se recíprocament i deixin que els conflictes portin al debat, al creixement, no pas a la divisió”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!