Francesc ha aprofitat la celebració del Diumenge de la Divina Misericòrdia per transmetre un missatge molt clar: “Segur d’interpretar el sentiment dels fidels d’arreu del món, adreço un missatge agraït a la memòria de sant Joan Pau II, en aquests dies objecte de suposicions ofensives i sense fonament.”

A Itàlia aquests dies es parla de les acusacions de Pietro Orlandi, germà d’Emanuela, la nena desapareguda al centre de Roma el 1983.

Segons Pietro Orlandi, Joan Pau II “solia rebre a la nit en companyia d’algun monsenyor i no precisament per beneir cases”.

Aquesta declaració s’ha fet sense cap prova ni pistes, “només són acusacions calumnioses anònimes”, ha comentat el director editorial dels mitjans de comunicació de la Santa Seu, Andrea Tornielli.

També l’arquebisbe emèrit de Cracòvia i secretari de Joan Pau II durant quaranta anys, el cardenal Stanislaw Dziwisz, ha dit que es tracta “d’afirmacions temeràries, però seria més exacte dir insinuacions innobles” de Pietro Orlando sobre el Papa polonès.

El cardenal reconeix que “és un crim gegantí” el que s’ha fet a Emanuela i la seva família, però que igualment és “criminal treure’n profit amb deliris incontrolables, destinats a desacreditar preventivament persones i ambients mentre no es demostri el contrari, dignes de l’estima universal”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!