Després del res del Regina caeli d’aquest diumenge, el papa Francesc ha anunciat un nou consistori, el 27 d’agost, per a la creació de vint-i-un cardenals, provinents de diferents parts del món.

Aquest serà el vuitè consistori de Francesc. Entre els nous cardenals hi ha tres caps de dicasteris de la Cúria romana: l’anglès Arthur Roche, prefecte de la Congregació per al Culte Diví; el coreà Lazarus You Heung-sik, prefecte de la Congregació per al Clergat, i l’espanyol Fernando Vérgez Alzaga, president de la Comissió Pontifícia per a l’Estat de la Ciutat del Vaticà i Governació.

Juntament amb ells, Francesc eleva al purpurat Jean Marc Avelin, arquebisbe de Marsella (França); Peter Okpaleke, bisbe d’Ekwulobia (Nigèria); Leonardo Steiner, arquebisbe de Manaus (Brasil); Filipe Neri António Sebastião do Rosário Ferrão, arquebisbe de Goa i Damao (Índia); Robert W. McElroy, bisbe de San Diego (Estats Units); Virgílio do Carmo da Silva, arquebisbe de Timor Oriental; el bisbe de Como (Itàlia), Oscar Cantoni; Anthony Poola, arquebisbe de Hyderabad (Índia); Paulo César Costa, arquebisbe de Brasília (Brasil); Richard Kuuia Baawobr, arquebisbe de Wa (Ghana); William Goh Seng Chye, arquebisbe de Singapur; Adalberto Martínez Flores, arquebisbe d’Asunción (Paraguai)  i Giorgio Marengo, prefecte apostòlic d’Ulan Bator (Mongòlia).

Entre els que rebran la birreta vermella n’hi ha cinc més grans de vuitanta anys que no podran ser escollits en un possible conclave: Jorge Enrique Jiménez Carvajal, arquebisbe emèrit de Cartagena (Colòmbia); Lucas Van Looy, bisbe emèrit de Gant (Bèlgica); Arrigo Miglio, arquebisbe emèrit de Cagliari (Itàlia); el pare Gianfranco Ghirlanda, professor de Teologia i monseñor Fortunato Frezza, canonge de Sant Pere.

El Col·legi Cardenalici compta avui amb 208 cardenals, dels quals 117 són electors. A partir del 27 d’agost els cardenals seran 229, dels quals 132 electors.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!