L’església de Sant Cristòfol de Súria ha acollit aquest dissabte una missa en record de les tres víctimes mortals de l’accident miner que va causar la mort de tres geòlegs a la mina de Cabanasses la setmana passada. La celebració, presidida pel bisbe de Solsona Francesc Conesa, ha comptat amb la participació dels alcaldes de Súria, Albert Coberó, i de Manresa, Marc Aloy, entre d’altres personalitats. 

Santa Bàrbara, patrona dels miners

Un dels moments més emotius de la missa ha estat al final, quan totes les persones assistents han interpretat l’himne de Santa Bàrbara, patrona de la mineria i de la qual s’ha col·locat una imatge al presbiteri del temple. 

Francesc Solsona ha aprofitat la celebració per demanar un compromís col·lectiu per garantir la seguretat en el lloc de treball, que “eviti que la feina es converteixi en la tomba dels que es guanyen el pa de cada dia”. 

La missa ha estat un sentit homenatge a Daniel Álvarez, Óscar Molina i Victoriano Pineda, víctimes de l’accident, i als seus familiars. El seu funeral ha tingut lloc aquest cap de setmana a la ciutat de Manresa. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!