El Papa ha celebrat “l’alegria imparable” de la Pasqua des del balcó central de la basílica vaticana, des d’on ha impartit la benedicció Urbi et orbi.

No estem sols: Jesús, el Vivent, és amb nosaltres per sempre. Que l’Església i el món se n’alegrin, perquè avui les nostres esperances ja no s’estavellen contra el mur de la mort, sinó que el Senyor ens ha obert un pont a la vida”, ha recordat Francesc.

Pau per a Ucraïna i Rússia, diàleg entre israelians i palestins, proximitat als afectats pel terratrèmol a Síria i Turquia, consol per al patiment d’Haití, ajuda per a Myanmar i justícia per als rohingya “maltractats”, consol per a les víctimes del terrorisme a Àfrica occidental, suport per als cristians que celebren la Pasqua “en circumstàncies particulars”, com a Nicaragua i Eritrea, i en altres llocs on s’impedeix la lliure professió de fe són les realitats que ocupen el cor del Papa.

Per això, Francesc  ha invocat el do de la pau de Déu en un món massa sovint embolcallat en “tenebres” i “foscor”.

Pasqua significa “pas” perquè en Jesús es va produir el pas decisiu de la humanitat, el pas de la mort a la vida, del pecat a la gràcia, de la por a la confiança, de la desolació a la comunió

El Papa no ha oblidat en el missatge pasqual els malalts i els pobres, els ancians i els que travessen moments de prova i dificultat, i els ha desitjat que aquesta Pasqua sigui per a ells “un trànsit de la tribulació al consol”. En aquest sentit, ha subratllat que “l’esperança no és una il·lusió, és veritat!”.

A la plaça de Sant Pere han ressonat les paraules de Francesc quan ha posat de relleu l’exemple dels primers testimonis de la resurrecció, que van accelerar el pas.

Apressem-nos també en créixer pel camí de la confiança recíproca: la confiança entre les persones, entre els pobles i les nacions

El Pontífex ha fet una crida per superar els conflictes i les divisions i a obrir el cor als més necessitats.

© VATICAN MEDIA

Finalment, ha demanat al Senyor que inspiri els líders de les nacions, “perquè cap home o dona no sigui discriminat i trepitjat en la seva dignitat” i perquè “aquestes ferides socials es guareixin amb ple respecte als drets humans i la democràcia”.

Cal buscar sempre i únicament el bé comú dels ciutadans, cal garantir la seguretat i les condicions necessàries per al diàleg i la convivència pacífica

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!