“Fixar els ulls en Jesús és una gràcia que, com a sacerdots, hem de conrear.” Ho ha dit el papa Francesc en presidir la Missa Crismal, a la basílica de Sant Pere, concelebrada amb prop de 1.800 Patriarques, cardenals, arquebisbes, bisbes i preveres presents a Roma que han renovat les promeses del dia de la seva ordenació al costat del Papa. El Papa Francesc ha beneït els Sants Olis dels catecúmens i dels malalts, i ha consagrat el crisma, que es fa servir en l’administració dels sagraments del Baptisme i de la Confirmació.

En l’homilia, el papa Francesc ha recordat que “ser pobre amb Crist pobre és perquè Crist ha triat la pobresa com la lògica de l’amor, i cap altra”. També s’ha referit a la mentalitat funcionalista actual, “que no tolera el misteri, ja que només apunta a l’efectivitat. A poc a poc, aquest ídol va substituint la presència del Pare en nosaltres. El nostre Pare és el Creador, però no únicament el qui fa funcionar les coses”. De fet, Francesc ha alertat de tres espais d’idolatria amagada en què el Maligne utilitza els seus ídols per minvar la vocació dels pastors: la mundanitat, el pragmatisme i el funcionalisme.

Per això, el Papa ha remarcat que “Jesús és l’únic camí per tal de no equivocar-nos a l’hora de saber què sentim, on ens porta el cor. És és l’únic camí per tal de discernir bé”.

La Missa Crismal ha estat una de les celebracions que, tal com ha confirmat la Santa Seu, presidirà el Papa aquesta Setmana Santa. Hi havia el dubte de si aquesta tarda visitaria de nou una presó amb motiu de Dijous Sant i de l’inici del Tridu Pasqual. Finalment, s’ha confirmat que rentarà els peus de 12 presos de la presó de Civitavecchia, a prop de Roma. Un costum que ja va posar en pràctica a les presons de Velletri, Rebibbia i Regina Coeli.

Benet XVI i Francesc. Foto: Vatican News

Visita al papa Benet XVI amb motiu de la Pasqua

És un costum consolidat que Francesc visiti el papa emèrit Benet XVI per desitjar-li bon Nadal o, en aquest cas, bona Pasqua. Ho ha fet en la vigília de l’inici del Tridu Pasqual i quan falten uns dies perquè Benet XVI faci 95 anys, el 16 d’abril.

Bergoglio ha acudit a la residència Mater Ecclesiae, el monestir al cor dels Jardins Vaticans, on viu Joseph Ratzinger des del maig del 2013, tres mesos després d’haver renunciat al ministeri petri, assistit pel seu secretari particular, Mons. Georg Gänswein, i un grup de Memores Domini.

Després d’una breu i afectuosa conversa, i després de pregar junts, el papa Francesc ha tornat a la Casa Santa Marta”, tal com ha informat el director de l’Oficina de Premsa del Vaticà, Matteo Bruni. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!