Hinojosa del Duque ha celebrat la seva Fira del Llibre. He tingut el gust de presentar, juntament amb Juan José Primo Jurado, director general de l’Institut Andalús de Patrimoni Històric, el llibre Estrellas de papel, que aplega els monuments principals i paisatges d’Hinojosa.

Tant Juan José com un servidor vam glossar “les estrelles de paper”, el que hem escrit sobre el patrimoni historicoartístic d’Hinojosa, recollint una galeria esplèndida de fotos antigues, de paisatges naturals i de tradicions profundament arrelades a la localitat.

Em vaig voler referir a aquelles “tres estrelles” que poblen el firmament d’un poble: l’educació, la felicitat i la cultura, especialment, la que trobem als llibres. Vaig mostrar la importància de l’ensenyament, de la formació integral i de l’educació, des de la talaia dels pupitres a escoles i instituts, sabent que l’essència d’una bona educació consisteix en “seduir amb encantament i exemplaritat”.

Pel que fa a la felicitat, hi ha multitud de camins i d’actituds, però al final, tots se “centren i es concentren” en la construcció d’un “món millor més humà i més cristià”.

I, finalment, “l’estel de la cultura” que té el camp immens dels llibres, però també dels “valors” en la seva caravana múltiple de colors tan bonics com “la veritat, l’amor, la justícia i la llibertat”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!