El diumenge 21 de gener, la Delegació diocesana de Missions i l’Associació Sant Francesc Gil de Federich van celebrar conjuntament la festa en honor del nostre sant tortosí. A la capella de la Mare de Déu de la Cinta, el bisbe Sergi Gordo Rodríguez i Mn. Josep M. Membrado van celebrar l’eucaristia en la qual van participar, entre altres, membres de l’Associació Sant Francesc Gil de Federich i de la Delegació de Missions.

En l’homilia, el bisbe de Tortosa parlà del Diumenge de la Paraula de Déu, enllaçant-ho amb referències de la vida del sant tortosí, sant Francesc Gil de Federich, i acabà l’homilia demanant la intercessió del patró perquè Tortosa en el segle XXI no perdi el goig de ser comunitat cristiana i comunicar-ho als germans. El testimoni que amb l’ajuda de Déu podem donar és escoltar la seva Paraula i rebre el seu Cos en l’Eucaristia. Donar un bon consell, ajudar a Càritas, col·laborar en la catequesi, etc., tot contribueix per construir el Regne de Déu.

Abans de la benedicció final, el bisbe Sergi va agrair la participació de tots els presents i comentà que aquests dies tenim les celebracions dels sants tortosins: sant Enric d’Ossó, Manuel Domingo i Sol i uns mesos després santa Maria Rosa Molas. Tot seguit els presents van venerar la relíquia del sant, mentre l’Orfeó cantà l’himne de sant Francesc Gil de Federich.

En acabar l’eucaristia, els membres de la Delegació de Missions es van desplaçar a la Casa d’Espiritualitat “Sant Enric d’Ossó” per celebrar la reunió reglamentària i finalment van compartir un dinar de germanor.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!