Aquesta serà la setena edició en què de forma ininterrompuda les diòcesis amb seu a Catalunya celebren la Setmana de la Bíblia com una forma de donar a conèixer i d’aprofundir en la Paraula. La celebració de la Setmana de la Bíblia a casa nostra és patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense i promoguda per l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret, Ràdio Estel, Catalunya Cristiana, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i l’abadia de Montserrat.

A partir del 2019, que és quan el papa Francesc va instituir el Diumenge de la Paraula de Déu perquè se celebrés el III diumenge de durant l’any, aquesta iniciativa de casa nostra es va englobar amb la de l’Església universal. Per tant, enguany, del 22 al 28 de gener tindrà lloc la VII Setmana de la Bíblia amb el lema “Us anunciem allò que hem vist i sentit” (1Jn 1,3).

Per tal de difondre la Setmana de la Bíblia i que s’organitzin activitats, celebracions, cursos que ajudin a animar bíblicament la vida de les comunitats… s’ha editat un cartell, que els bisbats fan arribar a les parròquies i comunitats. També es pot descarregar al web de la Setmana una nova carpeta, en format digital, de la col·lecció Llegir la Bíblia en grup. Es tracta de la corresponent a l’evangeli de sant Mateu.

Durant la Setmana de la Bíblia, en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’organitzen activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura, instrument fonamental en la revelació de Déu i en la relació del creient amb ell. Es poden consultar tots els actes programats al web www.setmanadelabiblia.cat.

La finalitat la va expressar el papa Francesc quan va instituir la Jornada de la Paraula de Déu mitjançant la carta apostòlica en forma de motu proprio, Aperuit illis: “Per fer créixer en el poble de Déu la familiaritat religiosa i assídua amb la Sagrada Escriptura.”

En el Primer Pla d’aquesta setmana, a cura de la redactora Rosa María Jané, aprofundim precisament en aquesta idea tan necessària de familiaritzar-nos amb la Bíblia en tres àmbits molt concrets: la família, l’escola i la catequesi. I, per tant, amb la mirada molt focalitzada en infants i joves. Oferim recursos concrets per donar a conèixer i aprofundir la Bíblia amb els alumnes, els fills o els nets.

La Bíblia, llibre de llibres, és el fonament de la nostra fe i de la nostra cultura, i no podem escatimar recursos ni mitjans a l’hora de donar-la a conèixer. Per tant, cerquem maneres entre tots de familiaritzar-nos-hi. La Setmana de la Bíblia és una bona ocasió per impulsar-ho i tenir-ho present.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!