El filantrop i col·leccionista barceloní Joan-Artur Roura i Comas ha cedit una important obra del gòtic tardà al Museu Diocesà de Tarragona. Es tracta d’un compartiment de retaule pintat a l’oli, tremp i pa d’or sobre taula. L’obra és una bella crucifixió que pertany al conegut Mestre de Castelsardo, identificat amb Joan Barceló II, pintor del territori corresponent a la demarcació de Tarragona que rebé les influències, entre altres, de la pintura de Jaume Huguet.

Aquesta valuosa peça enriquirà la col·lecció del Museu Diocesà, concretament la sala de la pinacoteca gòtica coneguda com del Corpus Christi de la Catedral de Tarragona, la qual està sent objecte de treballs de renovació que han de millorar la il·luminació i la seguretat, a més d’optimitzar la disposició del relat museístic. A l’acte de la presentació, que es va fer el dimecres 28 de juny, el director del Museu, Andreu Muñoz, ha posat en valor aquesta important donació pictòrica “de finals del segle XV, la qual esdevé l’anella que enllaça el gòtic tardà i que permet interpretar com aquest art camina cap al renaixement”.

Per la seva banda, Joan-Artur Roura s’ha manifestat molt satisfet de poder aportar una de les obres de la seva col·lecció “a un museu del territori pertanyent a l’autor de l’obra i que pugui ser admirada per tothom i especialment pels amants de l’art”. En aquest sentit, Roura, tot i admetre que el fet d’una donació d’aquestes característiques desperta sentiments contraposats, encoratja “als molts col·leccionistes de casa nostra a fer aquest gest, en benefici de la cultura del nostre país i per al gaudi de totes les persones”.

Andreu Muñoz ha anunciat per a finals del mes de juliol la inauguració de la renovada sala pinacoteca, on ja es podrà admirar exposada aquesta obra que magníficament recrea la crucifixió.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!