El Saló Sant Jordi de l’Hotel Abat Cisneros acull, fins el 31 de desembre, una mostra que consta de documents gràfics i materials de l’època de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat, ara que es compleixen 75 anys de la col·locació de la imatge en el nou tron de plata.

L’exposició, que té entrada lliure i que es pot visitar cada dia de 9 a 21h, vol ser un record i un reconeixement a aquesta generació d’homes i de dones que, units per l’amor a la Mare de Déu de Montserrat, van ser capaços de superar les dificultats d’una dura i trista postguerra i fer de l’Entronització de la Mare de Déu un acte emotiu, multitudinari i de consens.

L’entronització, que va tenir lloc el 27 d’abril de 1947 enmig d’un gran fervor popular, va ser possible gràcies a la iniciativa del P. Abat Aureli M. Escarré, del P. Adalbert Franquesa i de la Comissió Abat Oliba, que conjuntament van saber canalitzar la participació de milers i milers de catalans en aquest projecte. Després d’aquella fita, Montserrat tornava a ser símbol d’espiritualitat, de catalanitat i de cultura per a tot un poble.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!