Els jardins del Tanatori Àltima Ronda de Dalt de Barcelona van acollir dijous 6 l’exposició benèfica L’art de sor Isaura, que recull diverses obres fotogràfiques de Sor Isaura Marcos, monja clarissa del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, amb l’objectiu de recaptar fons per contribuir a la tasca que la Fundació Convent de Santa Clara està duent a terme favor de les persones refugiades per la guerra d’Ucraïna.

L’acte de presentació va comptar amb les intervencions de Sor Isaura Marcos, reconeguda per la seva tasca com a fotògrafa autodidacta, la tècnica de la qual es basa en els reflexos sense retoc, i de Sor Lucía Caram, directora de la Fundació Convent de Santa Clara, que va fer la presentació de l’exposició. A més, també van ser-hi presents la cònsol d’Ucraïna a Barcelona, Anastasiya Negoda, i la gerent del Tanatori Àltima Ronda de Dalt, Montse Reymóndez.

Sor Lucía Caram visitant l’exposició.

En la seva intervenció, Sor Isaura Marcos va remarcar l’agraïment a totes les persones que han fet possible la celebració d’aquest acte benèfic al Tanatori Ronda de Dalt, un espai que fa reflexionar sobre la mort i la vida: “Per a mi, com a franciscana, la germana mort és vida, tal com ja va expressar Francesc d’Assís”. Com explica la religiosa, les fotografies d’aquesta exposició són extretes “del claustre del Monestir de Pedralbes, al qual pertanyo, sorgides de la contemplació de la llum i llurs reflexos. Agraeixo les meves Germanes Clarisses tot el suport i la generositat que em donen perquè, avui, art i solidaritat s’uneixin per intentar ajudar tantes persones com sigui possible”.

Per la seva banda, Sor Lucía Caram, directora de la Fundació del Convent de Santa Clara, ubicada a Manresa, va recordar els diversos viatges fets recentment a Ucraïna, en especial, la darrera visita al cementiri, “possiblement la més dura i realista que hem fet, ja que el rostre de la guerra de vegades arriba com a estadística, però no en som veritablement conscients fins que no ens trobem amb la germana mort i el plor per la vida. Tal com deia Pere Casaldàliga, ‘som soldats derrotats però la nostra causa és invencible’. La causa invencible és la pau. Gràcies per compartir l’art i per posar-lo al servei d’una causa solidària”.

La venda de les obres s’ha destinat íntegrament a la Fundació Convent de Santa Clara.

La recaptació aconseguida a través de la venda de les obres de Sor Isaura Marcos exposades al Tanatori Àltima Ronda de Dalt, així com per l’adquisició del llibre En la teva llum, del físic i poeta David Jou (il·lustrat amb imatges de Sor Isaura) s’ha destinat íntegrament a la Fundació Convent de Santa Clara.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!