La torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, coronada per l’estrella que es va il·luminar per primera vegada el 8 de desembre passat, ha esdevingut una experiència tàctil per a les persones invidents, gràcies a la maqueta que s’ha inaugurat aquest dimarts 28 de juny.

És una peça a escala 1:25 feta de materials com resines de polièster i poliuretà, metacrilat, o llautó, per les estrelles de la corona. Accentua els elements de relleu i textures que ajuden a distingir les diferents parts, juntes i materials. La maqueta s’ubica a l’Espai Gaudí i la Natura de la Basílica, que ja inclou una extensa sèrie d’elements tàctils.

Maqueta tàctil de la torre. Foto: Agustí Codinach

L’acte d’inauguració ha estat presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president del Patronat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, que ha destacat que l’experiència tàctil permet descobrir detalls i aspectes que només amb la mirada se’ns escapen. En representació de la Fundació Once, que és qui ha cedit la maqueta, hi havia el seu director general, José Luis Martínez Donoso.

La inauguració s’emmarca en els deu anys de treball conjunt per tal d’aproximar el temple de la Sagrada Família a les persones invidents, per fer-lo cada vegada més un “espai pensat per a les persones“, tal com ha destacat Marta Otzet, directora de Cultura i Acció Socio Educativa de la Sagrada Família. De fet, tal com ha anunciat el mateix representant de la Fundació Once

JOSÉ LUIS MARTÍNEZ DONOSO

“En un futur posarem una rèplica total de la Sagrada Família a disposició d’aquest museu”

Experiència tàctil de la torre de Maria. Vídeo: Agustí Codinach
L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!