Els bisbes de la Comissió de les Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE) han fet un comunicat de cara a les properes eleccions al Parlament Europeu, aquest mes de juny.

Amb el títol Per un vot responsable que promogui els valors cristians i el projecte europeu, els prelats recorden que aquest projecte va néixer després de “guerres terribles” que van devastar el continent i que va ser concebut per garantir “la pau, la llibertat i la prosperitat”.

Molts dels pares fundadors de la Unió Europea eren catòlics compromesos, subratlla el comunicat, “que mantenien una creença ferma en la dignitat de cada ésser humà i la importància de la comunitat”. Per això, diuen els bisbes, cal donar suport a aquest projecte i tirar-lo endavant.

Els bisbes de la COMECE reconeixen que avui Europa viu moments complicats: crisis, guerres, migració, asil, canvi climàtic, digitalització, intel·ligència artificial… davant d’aquests reptes, “necessitem polítics valents, competents i motivats per valors que persegueixin honestament el bé comú. És la nostra responsabilitat prendre la millor decisió possible en les properes eleccions”.

En aquest sentit, com a cristians, afirmen, “hem de discernir bé per qui i per quin partit votar. (…) L’important és que votem per persones i partits que donin suport clarament al projecte europeu i que, raonablement, pensem que promouran els nostres valors i la nostra idea d’Europa”.

Entre aquests valors destaquen: el respecte i la promoció de la dignitat de la persona, la solidaritat, la igualtat, la família i el caràcter sagrat de la vida, la democràcia, la llibertat, la subsidiarietat o la cura de la Casa comuna.

Especialment, la COMECE anima els joves que votaran en aquestes eleccions per construir una Europa “que asseguri el seu futur i faci justícia a les seves veritables aspiracions”.

Igualment, esperona els joves catòlics europeus que senten la vocació a involucrar-se en política a seguir aquesta crida amb una bona preparació, tan intel·lectualment com moralment.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!