Els Mossos d’Esquadra van registrar, durant el 2023, un total de set incidències en centres de culte i ermites de la diòcesi de Girona. Aquesta xifra contrasta amb les dotze que hi va haver durant el 2022, i demostra que l’assessorament i els consells de seguretat a les parròquies està donant el seu fruit.

Aquestes dades es van presentar el dimecres 10 de gener, en el marc de la reunió de seguiment que duen a terme periòdicament el bisbat de Girona i els Mossos d’Esquadra, establertes pel pla de prevenció de robatoris als més de 1.100 temples del territori. A la trobada hi van participar, per part del bisbat, l’administració diocesà, Mn. Lluís Suñer, i el delegat de Mitjans de Comunicació, Xavier Roca; i per part dels Mossos, la comissària en cap de la Regió Policial de Girona, Sílvia Catà, i la sotsinspectora Rosa Negre.

Com ha explicat el bisbat de Girona, des dels inicis d’aquesta col·laboració amb els Mossos, l’any 2010, s’han aconseguit reduir gradualment les incidències gràcies al contacte fluid entre les diferents comissaries i els diferents arxiprestats.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!