L’arquebisbat de Tarragona continua el seu treball per recuperar i rehabilitar les esglésies que es troben en mal estat. Com ha explicat a la seva pàgina web, una d’aquestes esglésies és la de Santa Caterina de Vinyols i els Arcs, que aquest mes de desembre ha finalitzat els treballs de rehabilitació del seu interior. 

Els treballs s’han centrat en la substitució del paviment existents de la planta baixa, la reforma del cancell de l’entrada, la modernització de les instal·lacions, la consolidació de la decoració escultòrica existent que s’havia desprès de la cúpula, i el més important, s’ha resolt el problema d’humitats que patia l’edifici. El projecte, promogut per la parròquia, ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura, l’Ajuntament de Vinyols i la mateixa parròquia. 

Una joia barroca declarada Bé Cultural d’Interès Local

L’església de Santa Caterina, construïda sobre una altra de preexistent, fou bastida entre els anys 1770 i 1778, coincidint en estil i estructura amb la moda barroca. Està situada al bell mig del nucli de Vinyols i consta inventariada al catàleg del patrimoni arquitectònic del Departament de Cultura com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Destaca el seu imponent campanar, idèntic al de la veïna localitat de Maspujols, i el retaule del Roser que, segons la tradició, prové de l’antiga església i està datat a l’entorn del segle XVI.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!