Aquest primer diumenge d’Advent, 3 de desembre, durant l’eucaristia que presidirà el bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, l’església parroquial de Sant Miquel i Sant Benet de Tivenys començarà un any litúrgic en el qual complirà 250 anys de la seva construcció. Per commemorar aquesta efemèride, que tindrà el punt culminant el 29 de setembre del 2024, la parròquia ha organitzat un gran nombre d’activitats, que inclouen conferències, representacions, i fins i tot un concert de l’Escolania de Montserrat. 

El cartell que commemora aquesta efemèride l’ha fet la il·lustradora Pilarín Bayés, i mostra aquest temple que és un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Com es pot veure al dibuix, en el seu dia la construcció de l’església, que es va fer del 1760 al 1794, va implicar tots els veïns del poble, i es per això que la parròquia ha intentat involucrar al màxim tot el municipi per celebrar aquest 250è aniversari. 

El programa d’activitats comença aquest diumenge 3 de desembre amb l’eucaristia, i continuarà el 23 de desembre amb la lectura del ‘Poema de Nadal’ de Josep Maria de Sagarra, a càrrec de Manel Ollé. Aquell mateix dia, la Rondalla dels Ports interpretarà les seves tradicionals aubades a l’església. 

Tot i que encara no s’ha fet públic el programa complet pel 2024, l’organització ja ha explicat que s’està acabant un llibre sobre la història de l’Església de Tivenys, que es publicarà al segon semestre de l’any vinent, i que el 7 de juny l’Escolania de Montserrat visitarà el temple per fer-hi un concert. Aquesta actuació serà un dels esdeveniments més destacats d’aquesta commemoració que recorda l’afany de tot un poble que a través de les diverses generacions ha tingut cura d’aquesta església. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!