La basílica de la Sagrada Família de Barcelona ha acollit aquest dimecres la missa de la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, presidida pel bisbe auxiliar Javier Vilanova. Una jornada per a la qual el papa Francesc ha escollit com a tema Construir el futur amb els migrants i els refugiats.

En un ambient alegre i fratern, les diferents llengües que han ressonat a l’Eucaristia han fet palès la diversitat de la procedència de les comunitats que acull l’Església de Barcelona.

Arquebisbat de Barcelona – R. Ripoll

En l’homilia, el bisbe auxiliar de Barcelona ha recordat que el Papa ens convida a mirar el futur amb il·lusió, i ha destacat tres idees: som cridats a la vida, Barcelona és terra d’acollida i la necessitat de testimoniar la fe.

 “El Senyor ens demana que visquem aquesta vida amb Ell, que el sentim al costat nostre. Cal viure en unió total amb Ell. Si no, és molt difícil afrontar els reptes de la vida”

El bisbe Javier ha subratllat que “en aquesta terra volem viure la fe”, per això ha convidat els fidels “a no tenir vergonya” , sinó a sentir “l’orgull de formar part de l’Església catòlica”.

Arquebisbat de Barcelona – R. Ripoll

Aquest orgull passa, també, segons el prelat, per viure en comunió, ja que “la fe és la nostra força, si la vivim units és increïble”.

En aquest sentit, ha mostrat el convenciment que “per a nosaltres és molt important viure la vostra fe a la nostra arxidiòcesi de Barcelona perquè ens dona vida, ens estimula, ens enriqueix”.

En l’última idea, el bisbe Javier ha animat a ser constructors del Regne de Déu a la nostra societat. Per això, ha fet una crida molt concreta.

“El que necessitem és el vostre testimoni. No visqueu de la nostàlgia de no ser amb els vostres, sinó la certesa que sou aquí per viure i per enriquir amb el vostre testimoni la cultura i la fe de l’Església que us acull”

En aquest sentit, ha convidat a sortir de l’Eucaristia  amb una convicció: “El Senyor em demana que visqui més unit a Ell per viure una vida de pregària més estreta amb el Senyor.”

Segons el bisbe auxiliar de Barcelona, els germans i germanes nouvinguts han de viure formant comunitat “amb les vostres famílies, tot i que siguin lluny, i amb la família que us acull. Sentiu que l’Església diocesana us acull”.

La jornada també ha coincidit amb el Dia Internacional de la Pau, per la qual cosa Mons. Javier Vilanova ha demanat “per la pau al món, que donem al món esperança i alegria”.

Després de l’eucaristia, ha tingut lloc un concert per la pau a càrrec de diverses corals ucraïneses.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!