Que la nova església “sigui el temple d’una comunitat de la qual irradiïn la pau i la reconciliació a Papua”. Aquest és el missatge adreçat a la població local pel nunci apostòlic, l’arquebisbe Pietro Pioppo, durant l’eucaristia solemne d’inauguració de la nova església catòlica de Sant Josep a Ayawasi, a la diòcesi de Manokwari-Sorong, a Papua occidental.

PIETRO PIOPPO, nunci apostòlic

“Esperem que mantingui i promogui l’esperit evangèlic de pregària i caritat de la comunitat. Demanem al Senyor que ens animi a anar sempre endavant, en els moments de dificultat, considerant-nos i tractant-nos com a germans”

La presència d’una nova església, inaugurada després d’un procés de planificació i construcció de nou anys, “pot inspirar la població local a aprofundir encara més en la fe i espiritualitat, a viure amb amor i humilitat en la seva relació amb el proïsme, fomentant la reconciliació i la pau a la terra de Papua,” ha assenyalat.

El temple s’aixeca sobre una superfície d’una hectàrea, fa 28×24 metres, té una alçada de 28 metres i pot acollir fins a 1.200 persones.

La diòcesi de Manokwari-Sorong està situada a la província de Papua occidental i abasta un territori amb una població de 761.000 habitants.

El territori de Papua occidental viu tensions i protestes en les quals la població local s’enfronta al govern central de Jakarta. Indonèsia va intervenir Papua el 1962, i després d’un referèndum, la part occidental de la gran illa de Nova Guinea va votar a favor de formar part d’Indonèsia.

Poc després, el 1963 va sorgir el Moviment Papua Lliure, que va iniciar accions guerrilleres. Segons organitzacions de drets humans, el poble de Papua fa molt de temps que és objecte de discriminació, racisme i estigmatització per part dels agents de seguretat i membres d’altres grups ètnics indonesis, arribats a Papua gràcies a una política de “colonització” promoguda pel govern central.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!