El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, Francisco-César García Magán, ha assegurat que l’Església compensarà totes les víctimes dels abusos, tant si hi ha sentència com si no.  

En la roda de premsa amb el resum de la plenària dels prelats, el també portaveu dels bisbes ha destacat que el Pla de Reparació Integral de Víctimes d’Abusos Sexuals tindrà una orientació molt clara.

FRANCISCO-CÉSAR GARCÍA MAGÁN, portaveu CEE

“El pla té tres línies fonamentals d’orientació: l’atenció a les víctimes, la prevenció i la reparació integral”

El portaveu de la Conferència Episcopal ha aclarit que la reparació econòmica és compatible amb el desig de participar en indemnitzacions a altres víctimes fora de l’àmbit eclesial.

En aquest sentit, ha subratllat que “l’Església sempre repararà les víctimes d’abusos. L’Església es fa càrrec de les indemnitzacions, en primer lloc, si hi ha una sentència judicial. I si no n’hi ha, també ho farem”.

També ha explicat que si es crea un fons per reparar totes les víctimes d’abusos, l’Església hi participarà.

Francisco-César García Magán ha explicat que la reunió de tots els bisbes espanyols dimarts vinent amb el Papa té, com a únic punt de l’ordre del dia, la visita als seminaris realitzada a principis d’aquest any, tot i que ha admès que l’Episcopat estarà encantat si, en el diàleg, surt la qüestió dels abusos i d’aquest pla integral.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!