Les escoles, com a institucions educatives, ja pensem en clau “globalitat”. No tan sols des de l’aspecte d’obrir-nos al món que ens envolta, sinó també en els continguts que treballem a les nostres aules diàriament. La nostra institució té una llarga trajectòria en l’ensenyament de les llengües estrangeres, que es remunta al 1964 amb Idiomes Manyanet. Ja en aquells anys apostàvem per la necessitat d’aprendre anglès i francès mitjançant la immersió; això permetia desenvolupar les competències orals, tant en la vessant de la fluïdesa com de la comprensió. Organitzàvem estades a l’estranger amb un gran nombre d’alumnat, que provenia arreu de l’estat, per conviure amb famílies natives i/o en col·legis, compartint experiències amb companys/es de les seves edats.

Actualment continua sent un dels eixos d’aprenentatge a les nostres escoles. A les aules apliquem metodologies actives i innovadores per aconseguir un aprenentatge significatiu. Per complementar tot aquest procés des de fa més de quinze anys que s’organitzen intercanvis escolars durant el curs amb l’alumnat més gran, perquè puguin estar escolaritzats en escoles de Chicago, Alemanya, França, Regne Unit i totes aquelles nacionalitats que participen en els projectes internacionals de cada curs.

Paral·lelament intervenim en els programes Comenius, que posteriorment s’han anomenat Erasmus+. Ha proporcionat la possibilitat d’ampliar aquesta pràctica educativa a alumnes més joves. Actualment el nostre col·legi de Begues ha obtingut la primera posició de tot l’estat Espanyol en la certificació KA121-SCH.

En tots aquests programes també oferim la possibilitat de renovar la formació per al professorat de l’àrea en els nostres centres. El projecte treballa els següents grans eixos: sostenibilitat, respecte, atenció a la diversitat cultural i noves tecnologies i, per tant, totes les activitats, formacions i xerrades programades han de seguir alguna d’aquestes temàtiques.

Paral·lelament mantenim contactes en diferents formats (videoconferències, participació conjunta amb altres escoles en programes internacionals, etc.) amb escoles d’arreu del món.

Per als més grans, afegim la participació en el programa Parlament Europeu, on l’alumnat escenifica un simulacre de sessió parlamentària per treballar objectius de conscienciació ciutadana; aportant solucions als reptes que planteja la nostra societat diàriament. Tots aquests valors universals estan definits en els ODS marcats per les Nacions Unides i en el nostre ideari.

La institució aposta per la tradició acollidora i globalitzadora des de fa molt de temps i volem transmetre aquest esperit al nostre alumnat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!