Abans d’escriure aquestes paraules he revisat la definició d’acció pastoral, “conjunt d’activitats per les quals l‘Església realitza la seva missió”, és a dir, continuar l’acció de Jesucrist. En unir l’acció pastoral i les associacions de famílies (AFA’s) de les escoles, veig els pares i mares com a membres de l’Església que desenvolupen l’acció pastoral en molts camps com l’educació, els fills i la solidaritat.

Una de les principals activitats pastorals de les AFA’s és la participació o organització de la catequesi; en nombroses escoles les mares i els pares expliquen la doctrina cristiana de forma propera i atractiva, formant part de la preparació dels infants per rebre la primera comunió.

També voldria destacar moltes accions de les AFA’s, que treballen de molt a prop els valors del cristianisme que ens han permès donar un sentit i un propòsit a la societat i que tota la comunitat educativa treballa cada hora del dia. Destacar les accions solidàries dins la pròpia escola, obrint la mirada cap al company pròxim, a través de beques que garanteixen l’escolaritat en cas que la família tingui dificultats, o socialització de llibres i/o roba per garantir que tots els alumnes puguin tenir el material necessari per aprendre. També es fan campanyes per a escoles socials que tenen una realitat molt diferent i també es mira a països llunyans on es vol posar un petit granet de sorra per ajudar els infants i les famílies.

A les associacions es realitzen activitats lúdiques, festes infantils, xocolatades, excursions, entre moltes altres. Quan les vius de prop, organitzant o participant, veus com es realitzen amb un estil cristià, com tothom es preocupa de l’altre, com un ajuda l’altre, com s’accepta la diversitat, com es confia l’un en l’altre.

Tot pren sentit quan ho compartim amb els infants i dia a dia els fem visible l’acció pastoral. Ells es van impregnant i seguint l’exemple dels pares, mares i professors. Al cap dels anys veus com ells també són part activa d’aquesta acció pastoral. Entre tots fem una cadena molt forta.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!