Aquest 16 d’abril es commemora el Dia Mundial contra l’Esclavatge Infantil. En aquesta jornada, Missions Salesianes subratlla que el lloc dels nens i les nenes no són les fàbriques, ni els camps de conreu, ni els mercats, sinó l’escola.

Molts nens i nenes són explotats, no poden anar a l’escola, en molts casos són maltractats i els seus drets es vulneren diàriament.

A l’Índia ho són a les fàbriques de maons, al Pakistan o Bangladesh, a les tèxtils. A Colòmbia, 10.000 menors treballen a les mines de maragdes. A l’Equador hi ha més de 360.000 nens esclaus domèstics o prostituïts. El 38% dels menors al Perú pateixen esclavatge a les mines de Suyo.

Treballs en mines, abocadors, prostíbuls, en el servei domèstic, a fàbriques… són fets per milions de nens i nenes cada dia en situacions d’esclavatge

Com explica el director de Missions Salesianes, Luis Manuel Moral, “els nens i les nenes són una mà d’obra barata i submisa. Desconeixen els seus drets, són apartats de les seves famílies, no es queixen i no tenen eines per enfrontar-se als seus explotadors”.

Les causes de l’esclavatge infantil tenen a veure amb la manca d’oportunitats, la pobresa, l’absència de cures, la manca d’educació i l’escassa voluntat política.

Des de Missions Salesianes treballen en 137 països per donar oportunitats i canviar futurs. Els missioners salesians desenvolupen projectes per a la defensa i la protecció de la infància en situacions de gran vulnerabilitat.

Disposen de centres d’acollida per a menors amb centres educatius, espais perquè els nens i les nenes puguin jugar i tenir un lleure saludable… Fan projectes per recuperar menors en situació de prostitució, de carrer… projectes de defensa dels seus drets i per a la seva protecció.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!