Es presenta el pròxim viatge del Papa a Corea

Del 13 al 18 d’agost el papa Francesc viatjarà a Corea del Sud amb motiu de la Jornada de la Joventut Asiàtica. El P. Federico Lombardi, director de la Sala de Premsa del Vaticà, ha explicat els objectius d’aquest viatge del Papa a Corea. Abans de començar amb les declaracions, el pare Lombari ha llegit l’oració d’agraïment per la visita del papa Francesc a Corea i per la Beatificació dels Màrtirs Coreans.

«El viatge a Corea —ha recordat— és el tercer viatge internacional del papa Francesc després de Brasil i Terra Santa. És la tercera vegada que un Papa va a corea: Joan Pau II hi havia anat dues vegades, l’any 1984 i 1989».

Federico Lombardi ha explicat que els motius d’aquest viatge del Papa se centren en tres temes. El primer, el que ha fet que la projecció d’aquest, ha estat la sisena Jornada de la Joventut Asiàtica. S’espera que hi assisteixin més de 2.000 joves de 23 països d’Àsia. A més, també existeix una Jornada de Joventut Coreana, que també tindrà lloc durant la Jornada Asiàtica, i s’esperen uns 4.000 joves coreans. Al final es calculen que 6.000 joves esperaran la visita del Papa.

El segon objectiu d’aquest viatge, segons ha explicat, és la trobada amb l’Església catòlica coreana. «A Corea el catolicisme és una minoria, al voltant del 10% de població són catòlics. Encarà que només representi un 10%, el catolicisme està tenint un fort creixement durant aquests últims anys, amb uns 100.000 baptismes anuals».

Finalment, el tercer objectiu d’aquest viatge és la beatificació dels 124 màrtirs coreans. «La història de l’Església de Corea és una història terrible i amb un impressionant martiri, perquè, durant molt de temps, els cristians, els catòlics han estat martiritzats perquè eren considerats opositors. És una història amb milers de màrtirs».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!