L’Arquebisbat de Tarragona treu a concurs la contractació de l’execució de les obres definides en el projecte de consolidació estructural del campanar de l’església parroquial de Sant Joan Baptista de Valls.

El projecte, redactat pel despatx d’arquitectes Figuerola Gavaldà Romera, té com objectiu la consolidació estructural del campanar a rel de les patologies estructurals detectades a la torre en els darrers anys.

Els treballs es liciten per un import de 734.930,94 € (IVA no inclòs) i el termini de presentació d’ofertes finalitza el proper 9 de juny. Part del cost de l’obra serà finançada gràcies a les subvencions que ha concedit el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Valls, i la resta, mitjançant l’Arquebisbat de Tarragona i les aportacions de la parròquia de Sant Joan.

Els treballs inclouen no sols la consolidació estructural de la torre sinó que s’actuarà sobre els elements decoratius de pedra, paviments, baranes i instal·lació elèctrica, i s’aprofitarà també per adequar l’accés per a fer visitable el monument més emblemàtic de Valls, que va celebrar el 125è aniversari el passat mes d’octubre.

Visible des de pràcticament qualsevol punt al voltant de la ciutat, el campanar de Valls s’ha erigit com a símbol arquitectònic i singular de la capital de l’Alt Camp amb els 74 metres d’alçada que el converteixen en el més alt de Catalunya i l’element que defineix l’skyline de la ciutat de Valls i identifica els vallencs.

Les empreses interessades a participar en el procediment podran trobar la informació, el plec de clàusules administratives i particulars, els terminis de presentació de les proposicions i altres informacions essencials en l’espai web habilitat. Un cop finalitzi el termini per a rebre totes les propostes, l’Arquebisbat constituirà una mesa de contractació creada ad hoc per a valorar i adjudicar el contracte seguint els criteris marcats en el procediment. Els resultats es faran públics a la plataforma.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!