Entitats cristianes es refermen en el dret a decidir de Catalunya

Diverses entitats cristianes van reunir ahir al vespre a Barcelona prop de 400 persones a favor del dret a decidir de Catalunya. Amb el lema “Cristians pel dret a decidir”, es va fer una trobada amb debat sobre el dret de Catalunya a votar lliurement sobre el seu futur polític.

Segons molts dels qui van intervenir, la doctrina social de l’Església reconeix el dret a l’autodeterminació dels pobles i el respecte a la llibertat d’elecció i d’autogovern de totes les nacions.

El teòleg i sacerdot Xavier Morlans va repassar la doctrina de l’Església sobre la qüestió i es van recordar també paraules tant dels bisbes catalans com del papa Joan Pau II o el Concili Vaticà II a favor d’aquests drets nacionals. També es van fer referències a textos dels bisbes espanyols que negaven aquest dret.

L’expresident del Parlament i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, va dir que el procés català té força per la seva gent de base i espera que l’Onze de Setembre en sigui una nova demostració.

A l’acte també hi van participar el periodista i comissari dels actes del Tercer Centenari, Miquel Calçada, i la monja teresiana i escriptora Victòria Molins. Tots van remarcar la força dels cristians per tenir esperança en el procés. A la trobada, que es va celebrar al CaixaForum, hi van participar, a més, el músic Natxo Tarrés, representants polítics i el popular sacerdot Pare Manel, entre d’altres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!