Enric Puig

El Govern de la Generalitat acaba d’anunciar que distingeix amb la Creu de Sant Jordi 27 persones i 15 entitats que han destacat pels “serveis prestats a Catalunya en defensa de la seva identitat, o més generalment, en pla cívic i cultural”. Entre els guardonats hi ha el jesuïta Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana, el monjo i historiador Hilari Raguer, i el prevere tarragoní Joan Llort. També han estat reconeguda la tasca de dues entitats d’Església: la Fundació Vidal i Barraquer i la Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül.

Les altres 24 persones guardonades són:

El compositor Xavier Berenguel; la fotoperiodista de Terrassa Joana Biernés; el filòleg José Manuel Blecua; la jurista Alegría Borràs; el promotor cultural Josep Maria Busquets; l’escriptor Jaume Cabré; l’agent comercial Aureli Casabona; l’executiu Enric Crous; l’escriptor Suso de Toro; l’actriu Vicky Peña; el cartellista Macari Gómez; la pedagoga Rosa Gratacós; el farmacèutic Joan Josep Guinovart; el fotògraf Marià-Ignasi Marroyo; el periodista Josep Maria Martí i Martí; el egògraf Ricard Masó; la joiera Rosa Maria Oriol; l’editor Lluís Pagès; el promotor cultural Francesc Panyella; la promotora social Mercè Riera; el metge Josep Maria Sala i Xampeny i el realitzador de TV, Sergi Schaaff. A títol pòstum s’atorga al promotor social Lluís Martí i Bosch i el pallasso Joan Montanyès, “Monti”.

Les entitats:

Casino Llagosterenc, CCOO, Coral Llessamí, Els Pescadors de l’Escala, la Federació d’Ateneus de Catalunya; Federació de la Salut Mental de Catalunya; la Fundació Oncològica Infantil Enriqueta Villavecchia; Institut d’Estudis Penedesencs; Institut Pere Mata; Organització Catalana de Trasplantaments; Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona; Societat Coral Diana i UGT.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!