Enllestida la rehabilitació del monestir de Santa Cecília de Montserrat

La rehabilitació del monestir de Santa Cecília de Montserrat, i els edificis annexos, ja ha finalitzat.

El P. Abat Josep M. Soler i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han inaugurat la reforma integral del complex, que ha estat realitzada per l’arquitecte Xavier Guitart. La primera fase del projecte s’ha dut a terme gràcies al conveni signat entre la Diputació de Barcelona, que ha subvencionat les obres amb una aportació de 800.000 euros, i l’abadia de Montserrat, propietària del conjunt arquitectònic.

L’objectiu de les obres, iniciades l’abril del 2014, ha estat recuperar i posar en valor el patrimoni arquitectònic del monestir i adaptar respectuosament el conjunt d’edificacions històriques als nous usos del centre Espai d’Art. Així, s’ha plantejat una ordenació polivalent i versàtil dels espais existents, cosa que permetrà allotjar un nou centre d’art contemporani compatible amb les activitats de càracter religiós. Estarà enllestit a finals del proper mes de juny.

En aquest context, el pintor Sean Scully crearà un nou espai artístic, que serà una realitat al començament de l’estiu, com a focus impulsor d’una important activitat cultural. L’artista hi exposarà la seva sèrie Holly i pintarà uns murals cilíndrics per als absis romànics, amb la voluntat que esdevinguin veritables retaules del segle XXI.

Scully va donar a Montserrat l’any 2010 l’obra La muntanya d’Oisin, que es pot veure actualment al Museu de Montserrat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!