Lluc, Marc, Mateu i Joan. Per aquest ordre s’han anat encenent les quatre torres dels evangelistes. Una llum que des del cel de Barcelona convida el món a llegir els Evangelis i a seguir la vida i els ensenyaments de Jesucrist. Després de l’encesa del conjunt del Tetramorf (l’àliga, l’àngel, el bou i el lleó), també s’han il·luminat la torre de la Mare de Déu i les façanes.

La llum de les torres dels evangelistes s’afegeix a la de l’estel de Maria, que es va beneir i il·luminar el 8 de desembre del 2021. Una nova fita, doncs, per a la Sagrada Família, que ja té enllestides tretze del total de divuit torres.

MISSA PRESIDIDA PEL NUNCI

Unes dues mil persones s’han aplegat diumenge 12 de novembre a la Sagrada Família per a la benedicció i il·luminació de les quatre torres dels evangelistes, que ha estat precedida d’una solemne Eucaristia presidida pel nunci del Papa a Espanya, Bernardito Auza, i concelebrada pel cardenal Joan Josep Omella, l’arquebisbe emèrit Lluís Martínez Sistach, el bisbe auxiliar David Abadías (el bisbe Javier era a Inca per a una celebració en memòria del bisbe Toni Vadell) i un grup nombrós de preveres.

En la missa, retransmesa en directe per Ràdio Estel, han assistit la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, i el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol.

“Cadascuna de les torres evoca la presència viva de Crist i ens empeny a ser testimonis de la seva resurrecció enmig del món”, ha manifestat el nunci Bernardito Auza durant l’homilia. Auza ha destacat la importància d’aquest temple obra del gran arquitecte Antoni Gaudí que va consagrar Benet XVI l’any 2010.

“La bellesa és reveladora de Déu perquè, com ell, l’obra bella és pura gratuïtat”, ha afegit Auza. “Que les torres dels sants evangelistes ens moguin a mirar cap on Gaudí veritablement mirava, al verb de Déu encarnat en Maria.”

Al final de la missa, el cardenal Omella ha demanat al nunci que faci arribar al Papa la invitació a presidir, l’any 2026, la inauguració de la torre de Jesús, la torre més alta, amb els seus 172,5 metres d’alçada. L’any 2026 es commemora el centenari de la mort de Gaudí, efemèride a la qual s’hi suma el fet que Barcelona serà capital mundial de l’arquitectura.

BERNARDITO AUZA

“Cadascuna de les torres evoca la presència viva de Crist i ens empeny a ser testimonis de la seva resurrecció enmig del món”

Moment de l’homilia del nunci a Espanya, Bernardito Auza.
Els assistents a la celebració han pogut gaudir del reportatge especial que publica “Catalunya Cristiana” amb motiu de la benedicció i il·luminació del Tetramorf.
L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!