25 de desembre. Nativitat de Nostre Senyor Jesucrist o simplement Nadal. És un dia de celebració per a la majoria de persones d’aquest país: creients i no creients. Alguns només s’hi refereixen com un dia màgic, viscut en família, al voltant d’una taula ben parada i plena de menjar. Els cristians per Nadal, sobretot, celebrem que Déu s’ha fet home. L’Evangeli ens explica que Jesús, el Fill de Déu, vol néixer entre nosaltres i com nosaltres, en un cos humà. Exactament ho fa en el cos d’un nadó, amb una aparença humil i menuda.

En aquest número de Nadal posem el focus en les esglésies Hospitals de Campanya que s’han anat escampant com una taca d’oli arreu del món. Són experiències de caritat que a mesura que s’estenen, donen vida i esperança a milers de persones necessitades. Són esglésies que obren les portes per acollir els pobres, els tresors de l’Església, en paraules de sant Llorenç. Com recull aquesta setmana la nostra companya Rosa Maria Jané, els Hospitals de Campanya són institucions en què “a més de donar menjar, de donar serveis, donen una força interior i saben escoltar”. Així ens ho explica el pare Ángel García, fundador de Missatgers de la Pau.

Ens fixem en aquesta iniciativa sorgida majoritàriament en barris marginals, que dona consol als més desafavorits de la societat. El consol que anunciaven els profetes pren forma humana en el petit Jesús. Un consol que també intenten transmetre les esglésies Hospitals de Campanya.

La figura de Jesús infant, mostra la tendresa i la proximitat de Déu amb cada un de nosaltres. Ha nascut el Déu infant, fill de Maria. Malgrat les adversitats i els embats d’un món complex, celebrem amb joia que Jesús és nat. Aquest és el missatge de la nostra portada i felicitació de Nadal, que compta amb la il·lustració de Dani Majà i el poema de Mn. Josep Ruaix.

Bon i Sant Nadal a tothom!

El calendari de la Sinodalitat

Aquest número s’acompanya del tradicional calendari que cada any preparem el Centre de Pastoral Litúrgica, Ràdio Estel i Catalunya Cristiana. Enguany es dedica al Sínode sobre la Sinodalitat. És un regal de Nadal als nostres lectors i subscriptors, en agraïment per la seva fidelitat i compromís. Per adquirir-ne més exemplars, podeu trucar al 934 092 770.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!