Remogut interiorment per la mort sobtada del Miquel Àngel Martín, em venen a la memòria molts moments de diàleg amb ell al voltant de realitat social i eclesial, de la qual era un seguidor directe.

Al llarg de molts anys sempre ha estat una persona que ens ha donat un sí a les vegades que li havíem demanat la seva col·laboració com a periodista.

Recordo molt especialment quan ens assessorava amablement i ens ajudava amb consells tècnics, a l’equip de persones voluntàries que ens vam incorporar fa anys, a la delegació de comunicació.

La seva col·laboració en la delegació de comunicació és va tornar més gran quan el bisbe Salvador l’any 2016 el va nomenar delegat i va passar a dedicar-s’hi professionalment, amb cos i ànima.

En la seva carta de presentació deia: «Els camins del Senyor m’han portat a fer aquest servei en un moment en què la comunicació ha esdevingut una eina més d’evangelització. L’Església ha de comunicar la bona nova, és la nostra obligació com a cristians, i el nostre Senyor ens dóna múltiples eines per fer arribar l’Evangeli a tothom.»

També cal assenyalar la valuosa i estreta col·laboració que ha vingut oferint a la Xarxa d’entitats cristianes d’acció sociocaritativa, fruit de la seva exquisida sensibilitat social per les persones en situació de vulnerabilitat, tot volent contribuir a millorar la societat.

Al meu entendre en Miquel Àngel, al llarg d’aquests anys, a la seva experiència professional hi ha sumat la seva militància cristiana, senzilla però ferma, i sobretot, els valors i qualitats humanes que tenia com a persona.

“A la seva experiència professional hi ha sumat la seva militància cristiana, senzilla però ferma”

En aquests moment de dolor i tristesa, voldria recordar la seva esposa Natàlia, i els seus fills, així com la resta de família, i demanar a Déu que els doni el consol de l’esperança en la resurrecció.

I m’uneixo al condol que voldríem fer-los arribar totes les persones que hem conegut i estimat al Miquel Àngel.

També a la nostra ciutat i a la diòcesi de Lleida, donat que perdem una gran persona, un cristià ferm, i un gran professional de la comunicació.

Ell ha acabat la seva vida a la terra, ara el confiem a les mans misericordioses del Déu de la vida, en qui confiava amb naturalitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!