Del 22 al 28 de gener del 2023 tindrà lloc la VII Setmana de la Bíblia, que va precedida pel Diumenge de la Paraula de Déu, jornada instituïda des de 2019 pel papa Francesc per tal de ser celebrada el III Diumenge de durant l’any (enguany, diumenge 22 de gener). El lema d’aquesta edició és “Us anunciem allò que hem vist i sentit” (1Jn 1,3).

Durant la Setmana de la Bíblia, en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’organitzen activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura, instrument fonamental en la revelació de Déu i en la relació del creient amb ell. Es poden consultar tots els actes programats al web www.setmanadelabiblia.cat.

La celebració de la Setmana de la Bíblia a casa nostra és patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense i promoguda per l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret, Ràdio Estel, Catalunya Cristiana, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i l’abadia de Montserrat.

Per tal de difondre la Setmana de la Bíblia i que s’organitzin activitats, celebracions, cursos que ajudin a animar bíblicament la vida de les comunitats s’ha editat un cartell, que els bisbats fan arribar a les parròquies i comunitats. També es pot descarregar al web de la Setmana una nova carpeta, en format digital, de la col·lecció Llegir la Bíblia en grup. Es tracta de la corresponent a l’Evangeli de Sant Mateu.

AGENDA D’ACTES

Els actes més destacats de la Setmana de la Bíblia, alguns dels quals es poden seguir a través del web www.setmanadelabiblia.cat, són els següents:

DISSABTE 21 de gener, 9h: Monogràfic del programa Escola de Família, de Ràdio Estel, dedicat a la Bíblia en família

DIUMENGE 22 de gener

18.45h: Celebració solemne de Vespres des de Montserrat, en directe per www.abadiamontserrat.cat/TV

19h: Mateu: comunicar l’Evangeli de Jesús, reflexió a càrrec del Dr. Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

Es podrà visualizar a la web www.setmanadelabiblicat.cat

DILLUNS 23 de gener,17h: L’Evangeli de Mateu: germans i germanes a l’escolta de Jesús, el Mestre, reflexió a càrrec del P. Agustí Borrell, carmelita, des de Roma.

Es podrà visualizar a la web www.setmanadelabiblicat.cat

DIMARTS 24 de gener, 18.30h:Meditació biblicoteològica La Sagrada Família: un santuari dins la ciutat, a càrrec del Dr. Armand Puig i Tàrrech. Amb intervencions musicals a l’orgue a càrrec de Juan de la Rubia. Es pot seguir presencialment (amb aforament limitat) a la Cripta de la Sagrada Família. Cal inscriure’s a www.setmanadelabiblicat.cat. En aquesta mateixa adreça es podrà seguir per streaming.

DIMECRES 25 de gener

17h: Webinar per a educadors Intel·ligències múltiples i Bíblia a l’aula, amb docents de la institució educativa Sagrada Família – Natzaret. Gratuït però amb inscripció prèvia al web de formació de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya

Webinar organitzat per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

18h: Reflexió sobre Pau i Marc. Teologia paulina a l’evangeli de Marc, a càrrec de Mar Pérez, i presentació del seu llibre del mateix títol. A la seu de l’IREL, Lleida. L’acte serà presidit pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez

19 h: Acte-pregària organitzat per l’arquebisbat de Tarragona, presidit per Mons. Joan Planellas, a l’església de Sant Joan de Valls. Es podrà seguir per streaming des del web de la Setmana de la Bíblia.

DIJOUS 26 de gener

20.30h: Xerrada ecumènica de Jaume Triginé Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar (Mt 11,28) i Xavier Alegre sj Us anunciem allò que hem vist i sentit (1Jn 1,3) La sessió serà virtual. Està oberta a tothom, prèvia inscripció. Per poder accedir a la trobada escriviu: animaciobiblica@bisbatsantfeliu.cat

DISSABTE 28 de gener

Visita al Santuari de la Cova de Manresa per fer una visita guiada dels mosaics de Rupnik i una xerrada sobre els Exercicis de Sant Ignasi.

A les 10h: Visita

A les 12.30h: Xerrada de Xavier Melloni, sj

Demanar entrada per poder accedir a la trobada al correu:

animaciobiblica@bisbatsantfeliu.cat

D’altra banda, en el marc de la col·laboració de l’Escola Cristiana per la VII Setmana de Bíblia arriba el lliurament de la videocàpsula “caFEïna 21: Com fer present la Bíblia a l’escola?”, acompanyats per la saviesa de la M. Cecilia Cortacans (MHSFNazaret).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!