En marxa la reforma de la Cúria vaticana

Els dies 12 i 13 es reuneix el Col·legi Cardenalici a Roma. L’objectiu és reflexionar i conversar sobre les propostes per reformar la Cúria Vaticana presentades pel Consell de Cardenals. En roda de premsa, el portaveu del Vaticà, el P. Federico Lombardi, ha explicat que la proposta de reforma preveu la creació de dues grans congregacions. Una seria la Congregació de Laics, Família i Vida. La segona abastaria els àmbits de Caritat, Justícia i Pau, Pastoral Sanitària, Migrants i Ecologia.

Discurs inaugural del Papa Francesc

En el discurs inaugural del Col·legi Cardenalici, el papa Francesc ha subratllat que “la reforma no és un fi en ella mateixa, sinó un mitjà per donar un testimoni cristià fort”. “La meta és sempre la d’assolir una harmonia més gran entre els dicasteris i les oficines, per tal de realitzar una col·laboració més eficaç en la transparència absoluta que edifica l’autèntica sinodalitat i la col·legialitat”. El papa Francesc ha insistit que la identitat de la Cúria romana és la de col·laborar amb el Successor de Pere “en l’exercici del seu suprem ofici pastoral per al bé i el servei de l’Església”.

Creació de nous cardenals

Dissabte 14 el papa Francesc crearà 20 nous cardenals, entre els quals hi ha els espanyols Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola, i José Luis Lacunza, actual arquebisbe de la diòcesi de David, al Panamà. El Col·legi Cardenalici, que també reflexionarà sobre els darrers treballs de l’Assemblea Plenària de la Pontifícia Comissió per a la Tutela de Menors i del treball de la Secretaria d’Economia, es clausurarà amb una Eucaristia diumenge 15.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!