En les Municipals

Dani Planàs, coordinador d’Acció Política de Demòcrates, Guillem López, número 7 de la llista de Jordi Graupera a les municipals de Barcelona, i Josep María Cano, diputat de Ciutadans al Parlament, han analitzat aquest dijous, des del programa ‘El Mirador de l’actualitat‘, les noves maneres de fer política i d’oferir missatges, tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya. Cano ha dit que, “en les Municipals, els electors es preocuparan per la seva ciutat, tot i que tot dependrà de l’actitud dels polítics”. En aquesta línia, ha afegit que “no s’han de polaritzar les eleccions en funció de l’independentisme, perquè seria un error”. El també regidor a Premià de Mar ha conclòs que “els veïns dels nostres pobles i ciutats estan molt cansats del procés sobiranista”.
Per la seva banda, Dani Planàs ha explicat que “la gent està cansada, però no necessàriament del procés, com es va veure a les eleccions del 21D”. Igualment ha recordat que “potser més que cansament, el que hi ha és una pregunta sobre les raons del fet que no s’avanci en el procés”. Guillem López, en una línia semblant, ha destacat que “aquestes eleccions del 26 de maig no són plebiscitàries, tal i com estan plantejades, i l’independentisme no està segurament en condicions de discutir en el debat sobre ‘sí’ o ‘no’ a la independència”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest dijous 3 de gener.

De cara a les eleccions municipals, són moltes les forces polítiques que presenten candidats independents i fins i tot llistes que no són pròpiament de partit. És el cas de Manuel Valls i Jordi Graupera a Barcelona, amb l’independent Josep Bou pel PP també a la capital catalana. El trencament del bipartidisme i les últimes sacsejades, amb la irrupció de Vox a Andalusia, fan concebre de manera diferent la relació entre els dirigents i els ciutadans en un moment especialment difícil per la manca de credibilitat del sistema en molts sectors socials i per la crisi de lideratges. És per això que hem plantejat la necessitat de fer els ajustos o reformes que es necessiten per millorar la qualitat de l’actual democràcia, davant uns comicis locals i europeus que generen una nova incògnita sobre l’abstenció i la fragmentació.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!