“Jo soc el Déu dels teus pares… he escoltat els seus crits de dolor. Sí, Jo conec molt bé els teus patiments.”

Amb aquesta cita del llibre de l’Èxode comença el comunicat de la Conferència Episcopal Boliviana, En defensa de la natura, després d’haver escoltat el Parlament de Nacions i Pobles Indígenes de l’Amazònia, Orient i Chaco Bolivià.

Els bisbes constaten que l’Església es troba en un procés d’escolta, especialment dels “germans nostres que són a la perifèria, que tenen veu pròpia però que no són escoltats”.

El comunicat destaca que “hem escoltat el maltractament a la seva dignitat indígena per haver defensat els seus germans i el seu territori, els atropellaments culturals i territorials, la desforestació dels seus boscos, la contaminació de les seves aigües, ocasionant un impacte mediambiental sense precedents i de grans conseqüències”.

La Conferència Episcopal Boliviana subratlla que els pobles indígenes posseeixen la seva riquesa natural “que comparteixen amb tota la humanitat”, per la qual cosa tenir cura de la selva, l’Amazònia, “esdevé un compromís de tothom”.

El text fa una crida a respectar la seva manera de viure i el seu territori, i demana que se’ls deixi que visquin en pau i harmonia amb la creació, respectant-los en els seus drets emparats en la Constitució.

Tots som els custodis de la Creació, però Déu els va encarregar a ells la seva cura

Els bisbes demanen sembrar “solidaritat, diàleg i respecte” i insten a les autoritats a “escoltar el seu clam, que cuidin i protegeixin aquests germans nostres que viuen a l’Amazònia i al Chaco”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!