El papa Francesc vol viatjar a Nicea per commemorar els 1.700 anys de l’històric Concili. Així ho va confirmar el divendres 28 de juny, després de la seva tradicional audiència amb la delegació del Patriarcat Ecumènic de Constantinoble en aquestes dates. La trobada es va fer coincidint amb la vigília de la solemnitat de Sant Pere i Sant Pau, i va servir també perquè el Papa defensés el diàleg entre els cristians d’Orient i d’Occident, particularment entre catòlics i ortodoxos, per “construir la pau des de la pregària”. En aquesta mateixa reunió, Francesc va recordar que l’ecumenisme “no trenca l’essència de la fe, sinó que l’enforteix”. 

“Jo tinc el desig d’anar-hi, a Nicea; i agraeixo a Sa Santedat Bartomeu que m’hagi convidat a celebrar allà on el Concili es va reunir; un viatge que desitjo fer de cor.” I passats 10 anys de la pregària conjunta que van fer als Jardins Vaticans, “la història actual ens mostra de manera tràgica la necessitat i la urgència de pregar junts per la pau, perquè aquesta guerra s’acabi”, va afirmar el Pontífex en finalitzar l’audiència amb la delegació del Patriarcat de Constantinoble. En aquest mateix context, des del Vaticà es va recordar la visita de la Santa Seu que tindrà lloc el 30 de novembre a la seu ecumènica oriental, coincidint amb la festa de Sant Andreu. 

El Concili de Nicea

El primer Concili de Nicea fou el primer concili ecumènic celebrat l’any 325, una ciutat de l’Àsia Menor, i el va convocar l’emperador Constantí. L’objectiu de Constantí era mantenir unit l’Imperi Romà, en greu risc de divisió, unificant les diverses faccions cristianes, que en aquell moment estaven enfrontades per creences divergents sobre la naturalesa de Crist.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!