En defensa de la dignitat humana de la població de Gaza

Els bisbes membres de la Coordinadora de les Conferències Episcopals en suport de l’Església a Terra Santa, al final del seu viatge a Terra Santa, han fet una crida a posar en relleu la dignitat humana com a fonament de la pau. “L’actual conflicte amenaça la dignitat dels palestins i dels israelians, però sobretot el nostre compromís amb els pobres ens urgeix a donar suport a les persones que pateixen a Gaza“, han manifestat els bisbes, entre els quals hi ha l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell. “Els líders polítics han de defensar la dignitat humana de la població de Gaza”, prossegueixen els bisbes, que recorden que “la pau només arribarà quan totes les parts respectin el fet que la Terra Santa és sagrada per a les tres religions i és la llar de dos pobles“.

En la seva declaració final, els bisbes relaten la situació dramàtica de desenes de milers de famílies de Gaza que no tenen un habitatge adequat i que es veuen abocades a la pobresa més extrema a causa del bloqueig. “En aquest últim període de fred polar, almenys dos nens van morir d’hipotèrmia.”

Oposició al mur que vol dividir la Vall de Cremisan

Els bisbes han visitat la Vall de Cremisan, on el Govern d’Israel ha projectat un mur de divisió. “En els propers mesos continuarem oposant-nos al projecte de construcció del mur a la Vall de Cremisan, ja que això significaria la pèrdua de les terres i del sosteniment de moltes famílies cristianes”, diuen en aquest sentit els bisbes, alhora que continuaran oposant-se “a l’expansió del programa dels assentaments, il·legals segons el dret internacional, de la qual hem estat testimonis directes a Hebron. El seu impacte en la llibertat de circulació dels palestins i en la confiscació de terres és simplement injust“.

Coordinadora de les Conferències Episcopals

Des del 1998, la Coordinadora de les Conferències Episcopals en suport de l’Església a Terra Santa es reuneix per invitació de l’Assemblea d’Ordinaria Catòlics a Terra Santa. Hi participen bisbes d’Europa, dels Estats Units, del Canadà i de Sud-Àfrica. L’arquebisbe Joan Enric Vives hi participa en representació de la Conferència Episcopal Espanyola

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!