Emotiu homenatge a Mn. Nicolau: 60 anys de sacerdoci

El Museu Geològic del Seminarii la Facultat de Filosofia de la URL han homenatjat Mn. Francesc Nicolau i Pous amb motiu dels seus 60 anys de prevere. L’acte ha estat presidit pel cardenal Lluís Martínez Sistach i ha comptat amb les intervencions del P. Sebastià Calzada, director del Museu Geològic, de Mn. Jaume Aymar, degà de la facultat de Filosofia de la URL, i del Dr. David Jou, físic i poeta. Tots tres han destacat la figura d’un intel·lectual humil que “creu com a savi i raona com a creient”.

Especialment emotiva ha estat la intervenció del catedràtic de Física de la UAB David Jou, que ha agraït públicament a Mn. Nicolau la seva amplíssima obra de divulgació, molt ben escrita, documentada fins a les novetats més recents.

Mn. Francesc Nicolau, col·laborador veterà de Catalunya Cristiana, s’ha mostrat aclaparat per aaquest reconeixement. “És veritat que he fet moltes coses -ha afirmat-, però només he fet una: he intentat fer sempre la voluntat de Déu. Tot ho he fet per pura obediència.” El veterà prevere molinenc ha agraït ben sincerament el reconeixement i l’afecte de tanta gent: “En realitat el que he fet no té cap mèrit. Els meus llibres han estat resums divulgatius d’altres escrits. L’objectiu ha estat fer entendre que fe i ciència no es contradiuen.”

El cardenal Lluís Martínez Sistach ha tancat l’acte contradint l’homenatjat: “Es tracta d’un homenatge ben merescut per tota la seva vida, ministeri i obra!” En un to afable i ben proper, l’arquebisbe de Barcelona ha assegurat que Mn. Nicolau és “un sacerdot-sacerdot, amb un zel pastoral digne d’elogiar, que ha servit també l’Església amb el seu treball científic”.    

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!