Pel·lícula Montserrat

Després que la visita del director Martin Scorsese a Montserrat il·lusionés molta gent amb la idea de gravar una pel·lícula al monestir, finalment aquesta idea serà una realitat. Així ho ha anunciat aquest dimarts la mateixa abadia de Montserrat, que ha explicat en un comunicat que ha arribat a un acord amb la cadena de supermercats Condis en el qual aquesta farà possible la producció d’un documental sobre la vida monàstica a Montserrat. 

El documental, com han explicat, ja té nom, i es titularà El temps de Montserrat, el dirigirà Carles Prats Puyalto, i es presentarà en diversos festivals internacionals, a més de distribuir-se a través dels grans mercats del món audiovisual. 

Una pel·lícula per celebrar el mil·lenari de la fundació del monestir

L’estrena del documental està prevista que es pugui dur a terme durant la celebració del mil·lenari de la fundació del monestir, que tindrà lloc l’any 2025. D’aquesta manera, la pel·lícula, que tindrà una durada aproximada de 90 minuts i es rodarà en format de pantalla panoràmica, serà una de les primeres accions previstes per commemorar aquesta efemèride. 

Com es pot llegir al comunicat de l’abadia, el documental mostrarà com és la vida quotidiana dels monjos de la comunitat benedictina de Montserrat durant les 24 hores del dia en diferents èpoques de l’any. A través dels seus testimonis, coneixerem per què van entrar al monestir i com és el dia a dia a la comunitat.

Els actes de celebració del mil·lenari començaran el 8 de setembre del 2024, i s’allargaran fins el 8 de setembre de 2025. Durant aquest període tindran lloc un gran nombre d’activitats i iniciatives per promoure la investigació científica sobre el patrimoni cultural i artístic de l’abadia i per garantir la continuïtat i sostenibilitat del monestir i l’escolania de Montserrat en termes econòmics, socials, culturals i espirituals. 

Condis sintonitza amb els valors de Montserrat i el seu Mil·lenari

Aquesta iniciativa no hauria estat possible sense la col·laboració de la cadena de supermercats Condis. La signatura d’aquest nou conveni que permetrà estrenar el documental El temps de Montserrat, i és per això que el prior de Montserrat, el P. Bernat Juliol, s’ha mostrat molt agraït: “Ens alegra que una gran empresa com Condis pugui participar en un esdeveniment tan important com és el mil·lenari de Montserrat; i que, gràcies a la seva col·laboració, a través d’un documental es puguin arribar a difondre els valors d’una vida monàstica amb mil anys d’història en aquesta muntanya.” 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!