Tots els anys la festa de l’Ascensió del Senyor ens ofereix la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, enguany amb el lema Parlar amb el cor, en la veritat i en l’amor. Ja fa molts anys que se’ns parla del “Dia de la bona premsa” i, posteriorment, se li va posar el nom del “Dia de la premsa i informació de l’Església”. El Concili Vaticà II li va col·locar el títol de “Jornada Mundial dels Mitjans de Comunicació Social”, que últimament s’ha concentrat en les “Comunicacions Socials”.

El papa Francesc, en el seu missatge, ens ha llançat tres “dards lluminosos”: primer, “hem de comunicar cordialment, és a dir, que qui ens llegeixi o escolti capta la nostra participació en les alegries i les pors, en les esperances i en els patiments de les dones i dels homes del nostre temps”. Segon: “Hem de comunicar amb el cor i els braços oberts, guardant la llengua del mal.” Tercer, evocant una pàgina memorable de la novel·la Els nuvis, el papa Francesc esmenta Llúcia quan parla amb el cor a l’Innominat, fins que aquest cedeix a la força gentil de l’amor.

El Papa ens ofereix, com un eslògan nou, aquesta frase: “N’hi ha prou d’estimar bé per dir bé” i recorda sant Francesc de Sales, patró dels periodistes catòlics, lloant-ne “l’actitud plàcida, la humanitat, la disposició a dialogar pacientment amb tothom”. Vivim l’era de les comunicacions socials. Tant de bo siguin els grans “altaveus” d’una humanitat afamada i assedegada de veritat, d’amor, de justícia i de llibertat. “També a l’Església”, diu Francesc, “hi ha molta necessitat d’escoltar i d’escoltar-nos”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!