Els mafiosos estan excomunicats!

Els que en la seva vida han escollit el camí del mal, com ara els mafiosos, no es troben en comunió amb Déu, estan excomunicats! Són paraules del papa Francesc en la missa celebrada recentment a Sibari amb motiu de la seva visita pastoral a Calàbria, al sud d’Itàlia. Després d’una jornada amb diverses etapes, el Papa va dedicar bona part de la seva homilia a parlar, alt i clar, de la realitat que viu el poble italià amb la màfia.

“Quan l’adoració del Senyor sesubstitueix pel culte als diners, que obre el camí del pecat, l’interès propi i l’opressió; quan no s’adora Déu, el Senyor, ens convertim en adoradors del mal, com ho són els qui viuen en la deshonestedat i la violència“, ha afirmat el Sant Pare. I ha afegit adreçant-se als calabresos: “La vostra terra, tan bonica, coneix els signes i les conseqüències d’aquest pecat! La ‘Ndrangheta és això! L’adoració del mal i el despreci pel bé comú. Aquest mal ha de ser combatut, ha de ser allunyat. Cal dir que no!”

Un dels moments més emotius del seu viatge apostòlic a Calàbria ha estat la pregària i el record del petit Cocó Campolongo, que va morir en un atemptat al cotxe del seu avi aquest hivern, víctima de la criminalitat organitzada. El Sant Pare va saludar els pares i les dues àvies de l’infant que va morir als tres anys d’edat. “No més víctimes de la ‘Ndrangheta“, va exclamar el Papa, “mai més”.

De la jornada al sud d’Itàlia, Francesc ha destacat també la visita a la presó, on va poder saludar personalment alguns presos.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!