Els Legionaris de Crist comencen el Capítol General

La Legió de Crist acaba d’iniciar una nova etapa en la seva història, després de tres anys d’estudi i revisió del seu carisma. Amb el Capítol General que se celebra aquests dies, els Legionaris tenen dos grans objectius: aprovar un nou text constitucional i escollir nous superiors.

El Capítol General ha començat amb una eucaristia presidida pel delegat pontifici, el cardenal Velasio De Paolis, a la capella del Centre d’Estudis Superiors de la Legió a Roma. La missa ha tingut lloc al final d’una novena de pregària dedicada a l’Esperit Sant i després d’un recés espiritual de vuit dies durant el qual els capitulars han demanat llum i fortalesa a l’Esperit Sant en aquest moment que suposa un pas important en la vida de la Legió de Crist i el Regnum Christi.

En el Capítol participen 61 sacerdots, dels quals més de dos terços van ser escollits per votació en els seus diferents territoris. En les primeres sessions, el cardenal De Paolis presentarà el resultat del seu informe per als Legionaris capitulars. Després serà el pare Sylvester Heereman, el director general en exercici, i els superiors territorials els qui prendran la paraula. La votació per escollir nou director general començarà cap al 20 de gener.

Sobre l’aprovació de les constitucions, el cardenal De Paolis ha assenyalat que “no seran simplement un codi de lleis que els uneixi només externament en la disciplina. Seran més aviat un text que és expressió d’una vocació comuna, d’un ideal comú, d’una visió comuna i d’un camí de santedat comuna“.

El purpurat també convida els Legionaris a mirar el futur amb la confiança posada en Déu i en l’Església: “El que el Senyor ha fet durant aquest període de preparació ha de ser el record i la memòria a la qual són cridats a tornar per retrobar la confiança, la serenitat i l’esperança. Esperança en el Senyor que ha preservat la seva vocació; en la Legió que en vosaltres es presenta en aquest Capítol amb noves forces i nous horitzons; en l’Església que us ha acompanyat en el moment més tràgic de la vostra història, ha confiat en vosaltres, creient en la vostra capacitat de renovació i de fidelitat al Senyor.”

Per seguir el Capítol General dels Legionaris de Crist, cliqueu aquí

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!