Els jesuïtes són notícia

A l’hora de tancar aquesta edició, la Companyia de Jesús haurà començat la seva 36ena Congregació General, l’òrgan suprem de govern i legislació dels jesuïtes i la llera de participació i representació de tots els religiosos en la vida de l’Institut. En aquesta hi ha una destacada presència de jesuïtes del Sud global: d’Amèrica Llatina, d’Àfrica i d’Àsia, el continent regat amb la sang de tants sants membres de la Companyia. És tot un esdeveniment que s’està preparant des de fa més d’un any amb les Congregacions Provincials prèvies en cadascuna de les demarcacions territorials en què es divideix la Companyia.
Els 215 jesuïtes assistents, de diferents edats, races, llengües i cultures, faran un reconeixement a la tasca del P. General, Adolfo Nicolàs, analitzaran l’estat de la Companyia i a la llum del que al seu judici el Senyor està demanant avui als fills de Sant Ignasi, elegiran el nou superior general.
És la primera Congregació celebrada sota el pontificat d’un papa jesuïta. Amb el papa Francesc, la missió dels jesuïtes que solia ser tractada a la premsa de manera secundària, ara ocupa un lloc central: “Per als jesuïtes era impensable pensar que un dels nostres fos elegit papa, només dos-cents anys després de la supressió i vint-i-cinc després d’una intervenció papal en el govern de la Companyia” declarava el P. Nicolàs. Recordem que dos dies després que Francesc fos elegit Papa, va telefonar-lo per agrair-li la bonica carta que li havia enviat. Quan sigui elegit el nou general, abans de fer-se públic el nom, es comunica per deferència al Sant Pare.
Avui, la Companyia està en plena sintonia amb l’Evangelii gaudium, amb l’accent en la misericòrdia, en les perifèries, en l’atenció a l’ecologia. La Companyia de Jesús pot aportar l’experiència de treballar amb els laics i el model de reunificació de la província espanyola. La nostra redactora Rosa Maria Jané, ho analitza a fons a les pàgines de Catalunya Cristiana. I tots som convidats a pregar pels fruits d’aquesta Congregació i a agrair al Senyor la fecunditat dels jesuïtes en tants apostolats de frontera.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!