Del 18 al 25 de maig es podrà visitar, de 10.00 a 14.00 i de 18.00 a 21.00, al convent de Sant Antoni de Pàdua (Franciscans), carrer Santaló, 80, de Barcelona, l’exposició “Pa de Sant Antoni”, amb obres de sor Isaura a benefici de l’obra social Pa de Sant Antoni.

La missió de l’obra social franciscana Pa de Sant Antoni, duta a terme pels seus membres —persones voluntàries que han descobert germans i germanes en el proïsme—, deriva d’una relació veritablement fraterna. Una relació fraterna mai no té en compte el lloc de naixement, ni el color de la pell, ni la manera de parlar, ni les creences religioses, ni la manera de pensar de l’altre…

Aquesta missió consisteix, d’entrada, a escoltar aquelles persones, siguin les que siguin i vinguin d’on vinguin, que, per raons diverses, confien i s’adrecen a l’obra social per trobar una solució als seus problemes.

Les persones demanen ajuda a l’obra social per solucionar els seus problemes materials i espirituals

Moltes vegades venen persones que el que necessiten és senzillament algú que les escolti per trobar consell o alguna solució als seus problemes, tant materials com espirituals. En altres ocasions, cerquen ajuda econòmica per fer front a tota mena de despeses (pagar lloguers d’habitatges, factures de llum, aigua…). També venen a buscar un sostre per viure-hi. I n’hi ha que necessiten ajuda per resoldre procediments burocràtics perquè no dominen prou l’idioma.

Moltes persones també demanen ajuda per trobar feina i d’altres, que han sortit de la presó, no saben on anar ni què fer i s’adrecen a l’obra social. També n’hi ha que cerquen suport per tal de superar les seves drogodependències.

El compromís de l’obra social Pa de Sant Antoni és facilitar la integració social de la persona en risc d’exclusió social a través de quatre accions: acompanyar (en el dia a dia), enfortir (capacitats i autoconfiança per impulsar canvis positius), coordinar (amb agents externs, serveis socials, associacions, fundacions, escoles…) i revisar (periòdicament la situació de cada persona). Mensualment, s’atenen 1.100 persones, és a dir, unes 225 famílies.

Per a més informació: padesantantoni@gmail.com, tel. 628 822 640.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!