Olot

El dissabte 15 de juny, a partir de les 11 del matí, Catalonia Sacra oferirà la visita Els dos tresors del barroc d’Olot, una iniciativa que vol donar a conèixer el patrimoni de l’església de Sant Esteve d’Olot i del santuari del Tura. Els visitants tindran l’oportunitat de veure i aprofundir en les pintures i les escultures de l’església de Sant Esteve, on s’hi poden apreciar retaules com el del Roser, i el de Sant Josep, a més d’una col·lecció d’escultures de petit format de Ramon Amadeu. 

Aquesta visita és una de les principals propostes gironines del programa d’activitats de Catalonia Sacra per al mes de juny, que es complementarà amb una visita al campanar de Sant Pere de Figueres, que tindrà lloc el dissabte 22 de juny a les 12 del migdia. La visita permetrà veure i comprendre de primera mà l’arquitectura del campanar, construït entre els segles XIV i XV. Amb una altura de gairebé 40 metres, és un dels edificis més alts de l’Alt Empordà, i gràcies a Catalonia Sacra els visitants podran pujar-hi per gaudir d’una torre que va dibuixar Salvador Dalí, ja que el pintor català va ser batejat a l’església de Sant Pere. 

Les dues visites formen part de la gran oferta que ofereix aquest estiu Catalonia Sacra a tots els que vulguin conèixer més a fons el patrimoni eclesiàstic de Catalunya. El calendari complet de les activitats i les inscripcions es poden consultar a la pàgina web de l’entitat, que, amb la col·laboració dels bisbats amb seu a Catalunya, treballa per apropar a la societat el patrimoni de l’Església. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!