claretians

La parròquia de Sant Antoni Maria Claret de Balàfia, a Lleida, ha anunciat que els claretians deixaran d’atendre pastoralment la comunitat a finals d’agost. La decisió, com han explicat a les xarxes socials i a la seva pàgina web, ve motivada per la manca de personal, que ha fet que el Govern Provincial dels Claretians de Catalunya hagi decidit tancar la casa que tenen a Lleida. Actualment, dos dels tres preveres que hi ha tenen prop de 90 anys, i la falta de relleu ha fet que es tanqui la comunitat a Lleida. En aquest sentit, el secretari provincial dels claretians, el pare Josep Codina, ha anunciat que es reunirà amb els membres de la parròquia de Balàfia per tractar les seves inquietuds i assegurar-se que els fidels no se’n vegin afectats.

Una altra congregació que deixa Lleida

La marxa dels claretians, que fa 140 anys que són presents a la ciutat, s’ha rebut amb sorpresa i desconcert per part de la feligresia, que va conèixer la notícia a la missa de diumenge passat, i va lamentar que s’hagi pres una decisió sense consultar-la amb tota la comunitat de la parròquia.

Els últims anys fins a sis congregacions han hagut d’abandonar les comunitats de Lleida. És el cas de les Missioneres de la Immaculada Concepció d’Agramunt, la Companyia de les Filles de la Caritat, les Carmelites Missioneres, les Missioneres Filles del Cor de Maria, els frares franciscans, els germans de La Salle de Mollerussa, i la comunitat de Sant Joan de Déu d’Almacelles, una llista a la qual el mes d’agost proper se sumaran els claretians.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!